Stärk din kropp

Här kommer några övningar som stärker hela kroppen. Man kan variera dem beroende på vältränad man är och hur jobbigt man vill att det ska vara. För dem som är vältränade kan man använda sig av t ex ett gummiband för att få vissa övningar jobbigare. Om man precis börjat träna rekommenderar jag att man tar det lite lugnt i början kanske 2 gånger 5 övningar på varje.

Klassiska armhävningar

Armhävningar är en så bra övning för att stärka hela kroppen. Stå på tå eller knä med händerna rakt under axlarna, spänn bålen och håll kroppen rak. Gå sedan ner nästan helt till marken och upprepa. Tänk på att hålla kroppen spänd hela tiden och inte börja svanka.

Utfall

Utfall kan varieras på flera olika sätt. Du kan göra utfall på ett ben i taget, utfallssteg eller utfallshopp. Muskler som tränas är lår och rumpa framför allt men även balansen. När man gör utfall ska man spänna bålen och ha en stolt kroppshållning ta sedan ett steg framåt. Böj det främre benet i 90 graders vinkel och sänk ner det bakre benet så att det nästan nuddar marken.

Squat

En annan bra övning för att träna ben, rumpa, rygg och mage är squat. Stå med fötterna i axelbredd ungefär, gå sedan ner tills benen är i 90 graders vinkel. Vill man ha lite tyngre kan man göra ett hopp mellan varje.

Crunches

En helt vanlig sit-up som tränar bålen. Ligg bekvämt på golvet gå upp med hjälp av dina magmuskler men behåll ländryggen i golvet, upprepa.