Övningar som lindrar vid Ischias

Har du värk i höfter, rumpa och ben kan det vara bero på Ischias. Det känns som att det strålar från ländryggen ner i benen. Det är bra att röra på sig när man har Ischias även om det tar emot så är promenader och annan typ av motion mycket bra. Här är några övningar som kan få det att minska smärtan om man har Ischias och som är enkla att göra hemma.

Benlyft

Lägg dig på sidan och ha fötterna i golvet sedan lyfter man det övre benet så högt man kan men lyft inte upp höften. Vänd om till andra sidan och gör likadant med det andra benet. Till en början kan man göra 2 gånger 10 repetitioner på varje ben.

Knäböj

Stå rakt upp, ta ett steg framåt och sätt ner knäet i 90 graders vinkel.  Det bakre benet låter du sjunka mot golvet. Stå så i ca 10 sekunder till en början. Byt ben och gör likadant på det.

Yogastretch

yoga Stretch

Skjut fram det ena benet fram för dig och vinkla det mot bäckenet, det andra benet har du bakom dig. Du kan luta dig lite framåt över det främre benet om det känns bra. Håll positionen i 30-60 sekunder byt ben.

Stretch av rygg

Stå med fötterna bredvid varandra, böj dig ner med raka ben och försök nå dina tår. Håll några sekunder. Gör 5-10 repetitioner.