3 övningar som stärker ryggen

Många människor lider utav ryggproblem och genom att stärka sin rygg kan man lindra de problem, förebygga problem eller kanske till och med slippa ryggont helt! Här är 3 övningar som man enkelt kan göra hemma. Gör t ex 3 gånger 10 stycken repetitioner.

Bäckenlyft

Ligg på rygg på golvet med fötterna lite isär och i golvet. Armarna har man längs sidorna med handflatorna mot golvet. Naveln dras in så mycket man orkar, lyft upp sätet mot taket och håll så några sekunder, gå ner mot golvet och upprepa sedan övningen.

Diagonala arm och benlyft

Stå på alla fyra med handflator och knän i golvet. Lyft sedan upp t ex höger arm och vänster ben så att det är parallella med golvet. Håll några sekunder, gå tillbaka och gör samma med vänster arm och höger ben.

Utfallssteg

Stå med fötterna i golvet, händerna kan du hålla i sidorna på kroppen, ta ett stort kliv framåt med tyngden på det främsta benet. Samtidigt sänker du det bakre knäet mot golvet, försök att hålla 90 grader i båda knävecken. Byt sedan ben och kör vartannat ben.
Fler övningar som även stärker ryggen kan du läsa mer om under artikeln 5 övningar som stärker bålen.

Går problemen inte över rekommenderar vi att du söker dig till en Kiropraktor eller Naprapat. Idrottsskadeexperten är experter på ryggproblem.