Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 
VALUTA: SEK | NOK | EUR | DKK
SPRÅK: SV

Anna Skipper Hälsoresa Grekland 23 maj – 30 maj 2015

2015-01-25 13:56
Anna Skipper Hälsoresa 2015
Vi bjuder nu in till ytterligare en av våra mycket populära och omtyckta kurser som kan vara ett första steg till en livslång förändring i ditt liv. Våren 2015 åker vi till Grekland och Mamma Mia ön Skopelos! Att resa och ladda om med nya kunskap och inspiration är ofta det bästa sättet att förändras! Välkomna till en inspirerande resa med hälsa, gourmetnytta och träning i ljuvliga miljöer! Vi hälsar nya och gamla deltagare hjärtligt välkomna! Alla kan deltaga. I våra grupper haf vi allt från elitmotionärer 20 år till seniorer 70 +. En härlig blandning människor med hjärtat på rätta stället och ett intresse för det goda i livet, hälsa och matlagning!

För bokning och anmälan kontaktar ni som vanligt härliga Eva Drugge på Resia som fixar med det mesta! eva.drugge@resia.se Tel 08-59411250
Gruppen är liten så anmäl ditt intresse snarast för att vara garanterad en plats!

Skopelos – en orörd pärla
Lilla oröda ön Skopelos är är forfarande ett Grekland såsom för 20 år sedan. Skopelos är beläget i Sporaderna och är en grön och kuperad ö med kristallklart vatten.
Olivlundar, mandelträd, azurblått hav, vilda vidder och trekking längs havsbandet – detta är Skopelos Matlagningen sker hemma hos mig i köket samt ute på den soliga terrassen och i trädgården. Grupperna kommer vara små så det finns gott om tid för att du skall få svar på alla dina frågor. Detta är ett tillfälle för alla som på ett personligt sätt vill lära sig mera om sig själva och framför allt att lära sig laga god och nyttig mat, Gourmetnytta! Vi kommer njuta Grekisk kultur, vandra längs havet, inhandla pinfärska råvaror till våra matlagningsdagar i de olika små byarna runtomkring, äta ljuvliga middagar tillsammans, simma i Medelhavet, picknick i olivlunden och framför allt vill jag inspirera er till en positiv förändring i era liv. Att leva nyttigt och samtidigt kunna njuta det goda livet är ingen omöjlig kombination!

Kursdatum och priser våren 2015
VIKT & INSPIRATION 7 dagar
23 maj – 30 maj 2015
Pris p.p del i dubbelrum: 16900 sek

Enkelrumstillägg:2500 sek/vecka

Resan bokar ni hos Eva Drugge på Resia Upplands Väsby, tel 08 59411250, eva.drugge@resia.se

DETTA INGÅR I RESORNA
Föredrag under en vecka
 med Anna Skipper
Ayur Veda Baskunskaper
Träning varje dag, vi anpassar träningen efter våra deltagare
Marknadsbesök
 och utflykter till grannbyarna för inköp av råvaror
Matlagning hos Anna
 lunch/middagar
Ljuvlig badutflykt till Agnontas, Skopelos finaste strand. Lunch under platanen!
Guidad tur genom Skopelos landskap. Vi plockar vad naturen erbjuder och tillreder enligt grekisk tradition! Lokal guide med stort hjärta och mycket kunskap om örter och matlagning.
Powerwalk längs lederna utmed medelhavet
Personligt hälsosamtal
 – Hur går jag vidare?
PRISET INKLUDERAR ÄVEN
Flyg tor Stockholm/Göteborg – Skiathos inkl båttransfer till Skopelos
Del i dubbelrum, 4 stjärnigt hotell vid Skopelos town
Frukost samtliga dagar
Luncher samt middagar enligt program
Hyrbil i grupp om 4 personer
Boka din resa hos Eva Drugge, Resia Upplands Väsby 0859411250.

SKOPELOS MYTOLOGI, MAT & NATUR

Asklepios är läkekonstens gud inom den grekiska mytologin. På Skopelos återfinns lämningarna efter ett sjukhus / spa som var berömd i klassisk tid, Asclepion . Det helande templet Asclepios ursprunger från sjätte århundradet f.Kr. Asklepios tempel var mycket populär bland både rika och fattiga. Samtidigt som det fungerade som sjukhus , verkar de även ha varit i moderna termer en blandning av religiös helgedom och spa. Så inflytelserik var Asklepios gärning, att än i dag den internationella symbolen för läkekonsten och medicinsk vetenskap är den sk asklepiosstaven. Vi besöker självklart platsen och insuper energin!Organic & Pure
Produktion och odling av råvarorna på Skopelos sker i mycket liten familjeskala. Det mesta är organic och odlat på ön. Då Skopelos belägenhet i yttre havsbandet och utan flygplats gör ön en smula otillgänglig har den tack vare detta bevarat många ursprungliga traditioner och bibehållit sin matkultur. Här äter vi gott och nyttigt!

Skopelos sura och söta plommon växer enbart här. Används både i matlagning och som naturens egen superfruit på ön. Honungen från ön smakar fantastiskt från öns alla örter. Olivolja och oliver i massor. Ön dignar av vilda oliver, naturens eget läkeolja både för insidan och utsidan. Vi besöker en olivlund och lär oss mera!

Ost-paj, med färska bakverk och lokala ost-är definitivt en upplevelse!
Hemlagad godis, från färska frukter, med ”top” på avgato (speciell typ av plommon)
Ost, mestadels färskost ”Katiki” som tillagas hemma av JaJa ( mormorn i huset) Mandlarna från ön och dess mandellundar. Hoppas de fortfarande blommar i maj så vi får njuta både frukterna och dess skönhet!

Varmt välkomna till en innehållsrik vecka på Skopelos!

AnnaSenast publicerad: 161206 | Powered by SiteSmart