Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 
VALUTA: SEK | NOK | EUR | DKK
SPRÅK: SV

Cocosa Extra Virgin Coconut oil RAW

Pris: 99 kr
Klarna Konto
Delbetala från 6 kr /mån


Lagerstatus: Prel. lev. 2 okt, 13

Den finaste Cocosnötsoljan! Dämpar och balanserar sötsug!

Cocosa® Extra Virgin Coconut Oil 500 ml

Cocosa® Extra Virgin ger dig en exotisk smak och doft med högt näringsinnehåll. Endast det färska, vita kokosnötköttet används till den kallpressade oljan. Genom en skonsam teknologi bevaras fettsyrorna, vitaminer, mineraler och antioxidanter som beskyddar oljan och ger den en naturligt lång hållbarhet och stabilitet. Cocosa® Extra Virgin tål en stektemperatur upp till 175 grader. Cocosa® Extra Virgin är ekologisk och KRAV-märkt och finns i storleken 500 ml.

Cocosa® Extra Virgin är klassad som Raw Food.

I de tropiska länderna kallas kokospalmen för livets träd. Alla delarna av trädet används i befolkningens dagliga liv. Bladen blir tak, stammen blir ved och kokostrådar till rep. Kokosnöten är råvaran som används till kokosolja – en olja med naturligt lång hållbarhet och många användningsområden. Fleromättade växtoljor såsom stekoljor och margarin, är både värme- och ljuskänsliga. Kokosolja består av mellanlånga fettsyror, dessa är tåliga för både ljus och värme och därför lämpar sig kokosolja utmärkt till all slags matlagning. Som en extra bonus tillför du kroppen goda fettsyror.

Kokosolja ger ett snabbt tillskott av energi, eftersom den till störst del består av mellanlånga fettsyror som förbränns lätt. Kokosolja blir flytande vid 24°C och består av cirka 2 % fleromättat-, 6 % enkelomättat- och 92 % mättat fett. Det är de mellanlånga fettsyrorna som utgör 68 % av det mättade fettet, som är den främsta anledningen till att kokosoljan är en hälsosam olja. Mellanlånga fettsyror innehåller färre kalorier än de långa mättade fettsyrorna i animaliskt fett och de spjälkas och förbränns lätt av kroppen. I oraffinerade kokosoljor finner vi också ett brett spektra av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Laurinsyra är huvudorsaken till kokosoljans många goda egenskaper och ingår bland annat i bröstmjölk. Laurinsyra är ett essentiellt näringsämne för såväl spädbarn som vuxna människor. Bröstmjölk innehåller 12 % laurinsyra, medan kokosolja innehåller hela 48 % och 15 % andra mellanlånga fettsyror.

Cocosa Extra Virgin
Har en ljuvlig smak och doft av kokos. Kan med fördel användas i smoothies, bakverk eller i matlagning vid låga temperaturer (ej över 175 grader).

Användning som kosttillskott: Inta 1-3 tsk kokosolja om dagen. Tänk på att fett och oljor ska bearbetas av levern, även om kokosolja lättare tas upp och förbränns är man olika tålig. Börja med lite i taget och känn efter hur magen mår, därefter kan du öka på ditt intag efterhand.

Perfekt vid sötsug - tag upp till 2 msk/dag

Du måste vara inloggad för skriva recensioner. Logga in

Senast publicerad: 161206 | Powered by SiteSmart